Як вибрати стиль інтер’єра та меблі під нього

Опубліковано Лис. 18, 2020

Сьогодні інтер’єр квартири – це щось більше за звичайні утилітарні речі. Він уособлює в собі якусь певну ідею, свідчить про персоналіті мешканців приміщення та демонструє рівень достатку та смаку.

Серед безлічі ідей буває складно обрати одну, яка буде найбільш виграшною саме для вашої оселі. Тому ми вирішили підготувати коротенький гайд по сучасним стилям у дизайні інтер’єру та меблям, які підходять для того чи іншого стиля.

Перш за все, сучасні інтер’єрні стилі поділяються на історичні (що відтворюють моду певної історичної епохи), національні (ті, що уособлюють особливості певної ментальності нації) та модні (не належні ані до національних, ані до історичних, але популярні тут і зараз).

Почнемо з історичних стилей.

Класичний стиль або класицизм

За основу такого стиля, зазвичай, використовуються інтер’єри французьких палаців XVII століття. Для них притаманні:

  • Високі стелі та просторі приміщення.
  • Меблі з натуральної деревини з оббивкою з розкішних тканин.
  • Багато текстилю в оздобленні.
  • Ліпнина.
  • Світлі та пастельні кольори.

Для такого інтер’єру особливо підходять меблі на замовлення, що будуть відображати епоху та гармонійно впишуться до цілісної композиції.

Стиль модерн

Модерн став справжнім протестом проти класики наприкінці позаминулого століття. В ньому більше легкості, повітря, менше чітких суворих ліній.

У дизайні модернової оселі важливо дотримуватись наступних правил:

  • Обирайте хвилясті лінії, м’які силуети для меблів та декору.
  • Для модерну характерна велика кількість шаф або полиць.
  • Світлі кольори та взагалі багато світла – обов’язкові.
  • М’які меблі у стилі модерн – універсальні, вони досить комфортабельні та водночас – мають досить спокійний вигляд.

В останні роки історичні стилі пасуть задніх, адже більш популярними стають національні дизайни. Насамперед – японський.

Японський стиль

Японія – країна з надзвичайно самобутньою культурою. Тому й дизайн у японському стилі ви точно не переплутаєте ні з чим іншим. Для нього притаманні:

  • Прості контрастні кольори: білий, чорний, натурального дерева, коричневий.
  • Багато натуральних матеріалів: бамбук, рисовий папір, текстиль з натуральної сировини.
  • Мінімалістичність: у кімнаті, оздобленій в японському стилі, має бути небагато меблів. Щось одне – ліжко, диван, стіл – формують візуальний центр композиції.
  • Меблі для японського стиля мають чітку геометричну форму, без зайвого декору.

Відтворити такий стиль у наших реаліях не завжди зручно, але для квартир-студій це цілком можливо.

Скандинавський стиль

Мабуть, найбільш популярний сьогодні – це саме скандинавський інтер’єр. Світлі, просторі приміщення, багато джерел освітлення, натуральні тканини скромних відтінків та використання деревини в оформленні інтер’єру – це все скандинавський стиль. В ньому головне – щоб людині було зручно, а її очам — приємно дивитись на славнозвісний хюґе – уособлення комфорту.

Середземноморський стиль

Якщо ви бачите перед собою насичені кольори зеленого, оливкового, теракотового відтінків у поєднанні з білим – це точно стиль, натхненний віллами Середземномор’я. Відтворювати його краще у приватних будинках, а головні риси такого дизайну наступні:

  • Дуже легкі та повітряні тканини у декорі, бажано – світлих відтінків.
  • Насичені кольори стін та стелі.
  • Досить важкі та трохи грубі за формою меблі, переважно з масиву деревини.
  • Велика кількість кімнатних рослин.

Французький Прованс

Окремий регіон Франції – Прованс – подарував нам дуже привабливий та трохи навіть вінтажний стиль, що має таку саму назву. Для його відтворення досить часто використовуються відреставровані меблі минулого століття, або ж спеціально зістарені меблі, виготовлені на замовлення. Меблі лише світлих кольорів, переважно білі. А ось з відтінками текстилю, якого у Провансі потрібно багато, можна погратися: грайливі квіточки або пташки, як елементи декору, стрічки, смужки, горошки – все це докупи з оборками та різноманітним декором формує той самий Прованс.

А ось сучасні модні стилі сміливо вбирають в себе риси як історичних, так і національних інтер’єрів. Наведемо декілька прикладів.

Сучасний екостиль

Екологічне існування – це важлива та модна наразі тема. Вона стосується також і стилю оселі. Для екостилю характерні:

  • Тільки натуральні матеріали, або ж матеріали, що можуть бути повторно перероблені.
  • Мінімалізм у виборі меблів.
  • Багато декору з каменя, металу, скла.
  • Наявність рослин або цілих композицій з живими рослинами, як частини інтер’єру.

Для такого стилю меблі мають бути світлі, зроблені з матеріалів, що не шкодять навколишньому світу.

Хайтек

Цей стиль – справжнє джерело ідей. Саме в ньому усі сучасні гаджети та приладдя ідеально вписуються у композицію оселі, адже самі меблі та декорування у хай-тек найчастіше зроблені зі скла та металу. Прості форми, функціональність та мінімум зайвого декорування у поєднанні з холодними металевими кольорами – все це риси хайтеку.

Лофт

Завдяки модній індустрії, що обирає для своїх показів покинуті заводи чи склади, стиль лофт став популярним, особливо у молоді. Інтер’єр у такому стилі нагадує поєднання суто технічного та навіть невідремонтованого приміщення із розкішним та комфортабельнім меблюванням. У лофті, зазвичай, використовуються цегла й бетон, мідні чи сталеві труби для створення специфічної атмосфери. А ось меблі можуть бути контрастно комфортними та яскравими.

Сучасні дизайнерські знахідки допомагають зробити кожну оселю індивідуальною, самобутньою та стильною. А наша компанія допоможе вам підібрати найкращі меблі для будь-якого стилю в інтер’єрі. Тому сміливо обирайте ідею собі до вподоби та звертайтеся до нас, щоб купити кращі меблі на замовлення з найякісніших матеріалів.

©2024 TREE-S - меблі на замовлення в м. Рівне