Якою має бути спальня: вибираємо комфортні меблі

Опубліковано Гру. 25, 2020

Вибрати меблі для спальні не просто, адже від правильно підібраних предметів буде залежати якість відпочинку і відповідно загального самопочуття. Оскільки в цій зоні обстановка розташовує до розслаблення, необхідно спочатку визначитися — які потрібні меблі. Звичайно, велику роль відіграє площа приміщення та особисті переваги власників квартири або будинку. Зазвичай стандартний комплект складається з ліжка, комода, шафи та тумбочок. Деякі розміщують ще туалетний столик.

Головний атрибут — ліжко

Центральне місце спальні займає ліжко, інші предмети меблів підбираються вже під нього. Основні критерії, за якими вибирається — це зручність і міцність конструкції. Щоб правильно підібрати модель, варто враховувати наступні параметри:

  • Матеріал виготовлення. Одним з надійних варіантів для спальні вважається деревина. Натуральна сировина екологічно чиста, має високі характеристики міцності. Крім того, потрібно звертати увагу на лак або фарбу, які використовуються для обробки каркаса. Від готового виробу не повинен виходити неприємний запах.
  • Розмір ліжка. Вибирати потрібно модель, відштовхуючись від габаритів кімнати. У просторому приміщення сміливо можна встановити популярний варіант 180 см, зустрічаються також вироби шириною 200 сантиметрів. Також можна замовити цілий спальний гарнітур. Для невеликих і витягнутих кімнат підійде варіант скромніше, адже спальне місце не повинно займати весь простір.
  • Форма. Можна віддати перевагу традиційної прямокутної конфігурації, а оригінальні ідеї втілити в елементах декору. Овальна, кругла форма ліжка виглядає ефектно, тільки може доставити дискомфорт під час сну через підбірпостільної білизни. Така проблема вирішується індивідуальним замовленням як ліжка, так і приладдя.

Не варто забувати також про вибір відповідного матраца. Тут економія недоречна, тому краще придбати відразу якісну ортопедичну модель. Хоча виробники пропонують варіанти в різному ціновому сегменті, якість сну значно вище. Тому правильне і якісне облаштування ліжка забезпечить відчуття комфорту.

Моделі ліжок з підйомним механізмом

Розміщуючи двоспальне ложе, варто враховувати, що під ним утворюється досить місця, як і в хорошому шафі. У невеликому просторі хочеться раціонально використовувати кожен сантиметр. Правильним рішенням в цьому випадку може стати придбання моделі з підйомним механізмом.

Користувачеві досить лише підняти основу з матрацом, щоб отримати величезне місце для зберігання. Зазвичай в глибину це становить від 25 до 40 см і ширину до 1,9 метра. Туди легко помістяться різні речі та постіль.

Вибрати підйомний механізм можна в залежності від планованого навантаження:

  • Пружинний тип. Працює чітко, розрахований до 20 тис. циклів інтенсивного використання.
  • Газліфт. Вироби оснащені амортизатором, заповненим повітрям. Підйом і опускання каркаса відбувається плавно. Механізм піднімаємасу до 100 кг, застосовується в різних модифікаціях ліжок.
  • Моделі з ручним механізмом, оснащеним петлями. У цьому випадку зусилля по опускання і підйому ліжка лежать на людині. Найчастіше такий тип встановлюється у відкидні моделі.

Зрозуміло, що в не кожній кімнаті можна поставити велике ліжко. Виходом із ситуації стане замовлення за індивідуальними параметрами. Можна замовити будь-яку форму і розміри, а також вироби з висувними ящиками.

Вибір додаткових предметів меблів

У спальні крім ліжка необхідні й інші функціональні меблі. Тумби доповнюють інтер’єр і є практичними елементами, в них зручно зберігати потрібні дрібниці. На поверхні таких меблів можна розмістити стильні статуетки або поставити нічники.

Традиційним атрибутом спальні є комод. Місткі ящики дозволяють зберігати як постільну білизну, так і домашній одяг. Такі меблі зручні в щоденному використанні. Плануючи придбання такого предмета, вибирайте модель, яка не перешкоджатиме вільному переміщенню по кімнаті, а також щоб місце залишалося для висунення ящиків.

Ще один важливий предмет спальні — шафа-купе. Модель вибирають під інші меблі, що знаходяться в кімнаті. Через те, що вона займає багато місця, надмірно темні і яскраві шафи будуть виглядати громіздкими в невеликій кімнаті. Якщо хочеться візуально збільшити кімнату, надати їй більше світла, краще вибирати моделі з дзеркальними дверцятами.

Вибираючи меблі для спальні, намагайтеся купувати предмети в одному стилі. Звичайно, колірна гамма — справа смаку кожного, але в спальній повинна бути атмосфера затишку і спокою. Створити таку обстановку допомагають нейтральні тони. Виграшно виглядають білі меблі, якінаповнюють кімнату легкістю і чистотою. У будь-якому випадку, підбирати меблевий гарнітур потрібно, керуючись своїми відчуттями.

©2024 TREE-S - меблі на замовлення в м. Рівне